zaterdag, 16. april 2016 - 18:54 Update: 16-04-2016 18:55

Fietsers in Breda belaagd door automobilist die op hen inrijdt

Fietsers in Breda belaagd door automobilist die op hen inrijdt
Foto: Archief EHF
Breda

Een inwoner uit Breda heeft zaterdag aangifte gedaan van poging tot doodslag. 'Er was door de bestuurder van een auto twee keer op hem ingereden. Door een steeg in te rijden kon hij ontkomen aan de aanrijding', aldus de politie.

In de nacht van vrijdag op zaterdag reed de aangever omstreeks 00.10 uur op de fiets naast een vriendin op de rotonde van het van Coothplein in Breda. Het vermoeden is dat een bestuurder van een auto zich ergerde aan het feit dat ze naast elkaar reden want hij sneed de aangever af zodat hij moest afremmen.

De aangever zag toen dat hij bijna tegen zijn vriendin aan reed. Op de Fellenoordstraat stapte de man uit en begon te schreeuwen. De bestuurder leek dronken en het tweetal is met een ruime boog om hem heen gereden. De man stapte weer in en gaf vol gas terwijl hij op de aangever in reed. Deze reed de stoep op en schoot snel een steeg in. Dat was de enige manier om een aanrijding te voorkomen. Hierop is de man weggereden.

Reclame op auto

De twee noteerden het kenteken en zag dat er reclame op de auto stond. Thuisgekomen zochten ze het bedrijf op internet op en zagen op de bedrijfsfoto’s de verdachte staan. Hij staat daar met naam en toenaam genoemd. Er is zaterdag aangifte gedaan. De politie zal de gegevens van de aangevers overnemen en een onderzoek instellen.

De verdachte is natuurlijk vrij om zich vrijwillig te melden bij de politie om zijn kant van het verhaal te vertellen. Hij reed in een grijze Nissan Note. Ook zoekt de politie getuigen die de hele situatie gezien hebben vanaf 00.10 uur op het van Coothplein en de Fellenoordstraat. Getuigen die iets van dit voorval gezien hebben worden verzocht dit te melden bij de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: