maandag, 18. april 2016 - 17:02 Update: 18-04-2016 18:08

Moordenaar plaatste peilbaken onder busje slachtoffer

Peilbaken moest moordenaar de weg wijzen
Foto: Politie
Ohe en Laak

Onder het personenbusje dat begin maart werd beschoten zat een peilbaken, blijkt uit technisch onderzoek van de recherche. De politie houdt er ernstig rekening mee dat het peilbaken een belangrijke rol speelde in de voorbereiding en de uitvoering van het schietincident en dat de locatie doelbewust is uitgekozen.

De politie startte direct na het incident een onderzoek en deed een oproep aan getuigen om zich te melden. De recherche gaat ervan uit dat er sprake is van een gerichte actie tegen het 57-jarige slachtoffer, zijn vrouw en het 12-jarige kind uit Stevensweert. Nader onderzoek moet duidelijkheid geven over wie verantwoordelijk is en wat het motief is voor het schietincident. Het slachtoffer raakte ernstig gewond bij het schietincident en hem wacht een langdurig revalidatietraject met medische begeleiding. De politie is nog altijd bezig met de zaak, ook getuigen kunnen zich nog altijd melden.

Peilbaken

Met een peilbaken is het mogelijk op een object van een afstand te volgen en duidelijkheid te krijgen over de locatie ervan. Technische experts zijn bezig met nader onderzoek en analyse van het apparaat, mede daarom sluit de politie aanhoudingen niet uit.

Schietincident

Op dinsdagavond 1 maart rond 20.45 uur kreeg de politie melding van een schietincident. Het slachtoffer was daarvoor met zijn auto vanuit de richting Echt via de Aasterbergerweg over de Julianabrug gereden. Op de T-splitsing van de Aasterbergerweg werd het voertuig beschoten. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De partner en hun kind die ook in de auto zaten, zijn bij het incident niet gewond geraakt en werden door agenten opgevangen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):