maandag, 25. april 2016 - 11:14 Update: 25-04-2016 16:38

'MH17 niet door de Russen, maar door Oekraïne neergehaald'

'MH17 niet door de Russen, maar door Oekraïne neergehaald'
Foto: NBAAI
MH17 niet door de Russen, maar door Oekraïne neergehaald
Foto: Min. Defensie / OVV
Londen

Er lijken nieuwe bewijzen te zijn dat de MH17 niet door de Russen, maar door de Oekraïne is neergehaald.

Op 17 juli 2014 werd het toestel, met daarin 298 inzittenden, voor het merendeel Nederlanders, in het Oekraïens luchtruim neergehaald. Alle inzittenden overleefde de aanslag niet. Een documentaire van de Britse omroep BCC doet een ander licht op de zaak werpen namelijk dat mogelijk een Oekraïense straaljager het passagiersvliegtuig MH17 van Malaysia Airlines uit de lucht zou hebben geschoten. Het programma heeft ''nieuw bewijs'', zo stelt men in de uitzending die volgende week wordt uitgezonden.

Ook zou er nog een andere theorie aan bod komen. Namelijk dat er door de Amerikaanse geheime dienst CIA twee bommen aan boord zijn gebracht in een gesteunde "terreuroperatie", een verwijzing naar een zogenaamde false flag-operatie. Zo'n operatie had wereldwijd de reputatie van Rusland moeten schaden.

Voor de documentaire zijn honderden getuigen gehoord. Enkelen van hen komen tijdens de uitzending aan het woord. Zo ook privé-onderzoeker Sergej Sokolov. Hij is een van de onderzoekers die vlak na de ramp ter plaatse was en geen enkel spoor zag van een Boekraket. Socolov houdt de CIA in samenwerking met de Oekraïense geheime dienst verantwoordelijk. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):