maandag, 25. april 2016 - 12:12

Wensbron Efteling voor 30ste keer geleegd - 420 kilo munten

Wensbron Efteling voor 30ste keer geleegd - 420 kilo munten
Foto: Efteling
Kaatsheuvel

Voor de 30ste keer is dit jaar de Wensbron in de Efteling geleegd; er kwam 420 kilo aan muntgeld uit het water tevoorschijn, zo'n vijftien emmers vol. De munten worden op dit moment schoongemaakt en geteld door een gespecialiseerd bedrijf, de opbrengst gaat naar de organisatie Save the Children.

Parkbezoekers die een muntje in de Wensbron vlakbij de Gondoletta-vijver in de Efteling gooien, mogen een wens doen (zie foto). Op die manier helpen parkbezoekers de wereld een beetje beter te maken voor kinderen. De inhoud van de bron gaat sinds de opening in 1985 door prinses Juliana naar Save the Children, dat wereldwijd opkomt voor kinderen en hun rechten. Prinses Juliana was beschermvrouwe van Save the Children, een rol die inmiddels is overgenomen door prinses Viktória de Bourbon de Parme.

In totaal is sinds 1985 zo'n 190.000 euro ten goede gekomen aan Save the Children, een geweldig bedrag. Door de Wensbron hebben de afgelopen dertig jaar tienduizenden kinderen een beter leven gekregen. Dat is ook de reden dat de Efteling in samenwerking met Save the Children (destijds Stichting Red de Kinderen) de Wensbron heeft geopend. Het attractiepark wilde er op deze manier aan bijdragen dat alle kinderen zich net zo zorgeloos en gelukkig kunnen voelen als de kinderen die het park in Kaatsheuvel bezoeken.
De opbrengst kan door Save the Children vrij worden ingezet bij bijvoorbeeld rampen als de aardbeving in Nepal en de bestrijding van de Ebola-uitbraak in West-Afrika.
 

Categorie:
Provincie: