dinsdag, 26. april 2016 - 21:30 Update: 26-04-2016 21:54

Man (29) stak ex-vriendin met mes voor ogen zoontje in been

Man (29) stak ex-vriendin met mes voor ogen zoontje in been
Foto: Archief EHF
Den Bosch/Eindhoven

Dinsdag heeft de rechtbank Oost-Brabant een 29-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk, omdat hij zijn ex-vriendin met een mes in haar been stak. Dit meldt de rechtbank dinsdag.

De man zat eind december 2015 samen met zijn ex-vriendin en hun 13 maanden oude zoontje in een auto. Ze kregen ruzie waarbij hij haar met een mes in haar bovenbeen stak. 

Zoontje

De rechtbank rekent het de man zwaar hij dat hij zijn ex-vriendin in het bijzijn van hun zoontje met een mes heeft gestoken. Het gewelddadig karakter hiervan laat zien dat hij er niet voor terugschrikt om geweld tegen anderen te gebruiken. 

Bovendien is hij al vaker voor soortgelijke feiten veroordeeld. En ook ziet de verdachte de ernst van het door hem aangedane leed niet of onvoldoende in. Anderzijds beschouwt de rechtbank de verdachte op advies van een psycholoog als licht verminderd toerekeningsvatbaar. 

De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op en koppelt daar een aantal bijzondere voorwaarden aan. Zo moet de man zich onder meer laten behandelen en mag hij geen contact hebben met zijn ex-vriendin. Mocht er een contactregeling tussen hem en zijn zoontje tot stand komen, dan mag dit contact alleen plaatsvinden via anderen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):