woensdag, 27. april 2016 - 10:30 Update: 27-04-2016 22:35

Jongen (16) overleden na ongeval in Hilvarenbeek

Jongen (16) zeer ernstig gewond door verkeersongeval
Foto: Archief FBF.nl
Hilvarenbeek

Een 16-jarige jongen uit Hilvarenbeek is dinsdagavond omstreeks 22.45 uur zeer ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval nabij de bushalte op de Doelenstraat. De verwondingen waren dermate ernstig dat hij later in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer stond met vrienden daar te wachten. Door nog onbekende reden kwam hij op straat terecht alwaar hij werd geschept door een auto bestuurd door een 28-jarige Hilvarenbeker. De automobilist werd formeel als verdachte aangehouden. Een onderzoek naar de toedracht is echter nog gaande.

Hulpdiensten gingen ter plaatse nadat een ernstig verkeersongeval gemeld was op de Doelenstraat in Hilvarenbeek. Ter plaatse waren omstanders al begonnen met het reanimeren van het slachtoffer. Daarom heen stond een grote geëmotioneerde vriendengroep. Medewerkers van de Traumaheli en ambulancedienst kwamen ter plaatse en namen de hulpverlening over.  Het slachtoffer werd met een ambulance naar het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hier is hij later aan zijn verwondingen overleden.

Automobilist

De bestuurder van de betrokken auto was ook ter plaatse. Hij werd vanwege de ernst van het ongeval en de onduidelijke toedracht, aangehouden als verdachte en meegenomen naar het bureau. Er is van hem bloed afgenomen zodat vast gesteld kan worden of hij onder invloed was van alcohol of drugs. Zijn vriendin is als getuige gehoord. Ter plaatse is door verkeersongevallen analisten van de politie naar sporen gezocht. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven of er sprake is van verwijtbaar handelen van de automobilist of van een noodlottig ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: