donderdag, 28. april 2016 - 8:04 Update: 28-04-2016 20:16

Gladheid op de A6 bij Emmeloord kost een persoon het leven

Dode op A6 bij Emmeloord na ongelukken in hagelbui
Foto: fbf
Emmeloord

Rond 05.45 uur vond op de Rijksweg A6 een aanrijding plaats met meerdere voertuigen op beide baanvakken van de weg. Een van de inzittenden is daarbij overleden. Drie anderen raakten lichtgewond.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van Emmeloord en vermoedelijk tengevolge van gladheid op de weg. Getuigen spraken over een flinke hagelbui. Bij de aanrijding waren zes voertuigen betrokken en een van de inzittenden van een auto is daarbij overleden. Gaat om een vrouw. Drie andere inzittenden liepen lichte verwondingen op en konden na behandeling door ambulancepersoneel naar huis. De aanrijding leidde tot een flinke chaos op de weg waarbij de Rijksweg in beide richtingen is afgesloten door Rijkswaterstaat. Er is een omleidingsroute ingesteld via de Domineesweg. Deze afsluiting gaat nog zeker een uur duren.

A31

Ook op de A31 Harlingen - Leeuwarden is het ook glad, zo meldt de VID. Tussen Franeker en Dronrijp zijn bij hmp 25,2 drie auto's van de weg geraakt. Een van de voertuigen zou in de sloot liggen. Alle inzittenden zijn uit het voertuig. Op de A31 gleed een politieauto die onderweg naar de ongelukken was zelf de sloot in.

Verwacht wordt dat de rijbaan van de A6 richting Emmeloord rond 09.00 uur vrijgegeven kan worden. De situatie op de A31 is positiever. Daar worden de voertuigen bij Schalsum nu geborgen. De rechterrijstrook is daar nog afgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):