vrijdag, 29. april 2016 - 15:14 Update: 29-04-2016 16:37

Glazen geluidswal Prinsenbeek niet beschoten met kogels

Glazen geluidswal Prinsenbeek niet beschoten met kogels
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Prinsenbeek/Breda

Een medewerker van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie heeft vrijdag een sporenonderzoek ingesteld bij de beschadigde glazen platen van de geluidsschermen langs de A-16 ter hoogte van Park Over-Bos bij Prinsenbeek. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'Dit onderzoek wijst uit dat er sprake is van vandalisme veroorzaakt door het gooien van stenen, glazen flessen en vuurwerk. Er is geen enkele aanwijzing gevonden dat de inslagen veroorzaakt zijn door inslagen van kogels, afgevuurd vanuit een of meer voorbij rijdende auto’s', aldus de politie.

'Mogelijk kogelinslagen'

Een medewerker van de gemeente Breda opperde onlangs tijdens een overleg, na een rondgang met Rijkswaterstaat langs de geluidsschermen, dat er mogelijk sprake was van kogelinslagen in de vele kapotte glasplaten. 

In de lokale media werd melding van deze visie gemaakt. Dit leidde tot vragen en  bezorgde reacties bij de plaatselijke politie.  Vanmorgen werd daarom in opdracht van politiechef Igor Maas van het team Weerijs ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

Conclusie

De technisch rechercheur vond geen kogelpunten, hulzen of andere overblijfselen die wijzen op het schieten met vuurwapens. Wel vond hij resten van vuurwerk, stenen en glas. Naar zijn mening is het ook in veel gevallen qua vuurlijn onmogelijk dat beschadigingen zijn toegebracht door vanuit rijdende auto’s op de glazen platen te schieten. 

Het hele sporenbeeld wijst er volgens deze deskundige op dat er sprake moet zijn geweest van vandalisme waarbij middels het gooien van vuurwerk, glazen flessen en stenen de vernielingen gepleegd zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: