donderdag, 5. mei 2016 - 11:38 Update: 05-05-2016 20:57

Auto met drie inzittenden op A28 over de kop door 'rotgeintje' groene Golf

Tynaarlo

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval woensdagavond op de A28 bij Tynaarlo waarbij een auto over de kop sloeg en een persoon gewond raakte. dit meldt de politie donderdag.

De politie kreeg woensdagavond rond 20.30 uur een melding van een ongeval op de A28 waarbij een auto op de kop in de sloot raakte. De bestuurder, een 54-jarige man uit Arnhem, zat met drie inzittenden in de auto. 

Op rem getrapt

Hij reed op de A28 richting Groningen en haalde een vrachtauto in. Hij bleef daarna nog links rijden op de A28. Achter hem reed een groene Golf. Deze bestuurder ging hem rechts inhalen, voor hem rijden en trapte vervolgens op de rem. 

Uitwijkmanoeuvre 

De man uit Arnhem stuurde naar rechts om een aanrijding te voorkomen. Hij raakte de controle over het stuur kwijt en botste tegen een ANWB-bord. De auto kwam op de kop in de sloot terecht. 

Gewonde

Een inzittende raakte hierbij gewond waarop de traumahelikopter is ingezet. Deze man, een 53-jarige man uit Amsterdam, is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De overige inzittenden zijn een 44-jarige en een 51-jarige man uit Maastricht. Voor zover nu bekend, raakten zij niet gewond. 

Groene auto

In de groene auto zat een man met een fors postuur, mogelijk 40 jaar oud. Naast hem zat een vrouw die kleiner was. Mogelijk zijn er mensen die getuige zijn geweest van dit voorval en weten wie de bestuurder van de groene auto is. Getuigen van dit voorval worden verzocht zich te melden bij de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: