dinsdag, 10. mei 2016 - 13:29

Organisatie illegaal gokken opgerold, hoofdverdachten voor de rechter

Organisatie illegaal gokken opgerold, hoofdverdachten voor de rechter
Foto: SXC
Rotterdam

In de eerste maanden van dit jaar zijn in totaal 26 mensen aangehouden in een onderzoek naar illegaal gokken op Rotterdam Zuid. Van vijf hoofdverdachten, van wie het vermoeden bestaat dat zij voor licenties zorgden, de apparatuur plaatsten en de juiste software leverden, moeten er twee op 11 mei voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Het onderzoek kwam eind 2015 aan het rollen nadat bij de politie signalen uit de wijk binnenkwamen. Toen bij een doorzoeking in een pand in Rotterdam ongeveer 86.000 euro contant en administratie in beslag werd genomen, ontstond het vermoeden dat er op grotere schaal illegaal werd gegokt. Dit vermoeden werd versterkt door een reguliere controle in december, waarbij meerdere illegale gokzuilen werden aangetroffen.

In februari hield de politie drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 33 tot 44 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij deze criminele organisatie, het faciliteren van illegaal gokken en witwassen. In één geval was er ook sprake van wapenbezit, dezeverdachte – een 44-jarige man - zit nog vast. Samen met een 39-jarige medeverdachte staat hij pro forma op zitting. Een vijfde hoofdverdachte is nog voortvluchtig, hij staat internationaal gesignaleerd.

Na de aanhouding van de hoofdverdachten zijn ook 22 ondernemersaangehouden. In hun onderneming stonden een of meer illegale gokzuilen. Het gaat om horecagelegenheden, maar ook een kapper, in onder andere Rotterdam, Dordrecht, Vlaardingen, Ridderkerk, Den Haag, Zwijndrecht en Zwolle. De hoofdverdachten zouden met hun medewerking gokzuilen hebben geplaatst, en die voorzien van de juiste software en licenties om zonder vergunning te kunnen gokken op sportwedstrijden, voornamelijk voetbal. Op afstand zorgden ze voor beheer, bijvoorbeeld het oplossen van problemen, vernieuwen van licenties of verhogen van limieten, en periodiek werd de winst opgehaald.

Categorie:
Provincie: