dinsdag, 17. mei 2016 - 15:09 Update: 17-05-2016 17:07

Vernieuwende techniek in zoektocht identiteit overleden man

Vernieuwende techniek in zoektocht identiteit overleden man
Foto: Politie
Oud-Zuilen

Op zondag 20 december 2015 werd in de Vecht bij Oud-Zuilen een overleden man aangetroffen. Het is nog niet bekend wie de man is. Met een vernieuwende techniek, waarbij aan de hand van CT-scan een 3d-reconstructie van zijn gezicht werd gemaakt, hoopt de recherche de man een naam te kunnen geven
en terug te brengen naar zijn familie.

Onderzoek 

De recherche heeft allerlei middelen ingezet om achter de identiteit van de man te komen. Zo werd een foto van de man vrijgegeven en een oproep gedaan in verschillende media. Naar aanleiding van enkele verklaringen dat de man mogelijk uit China afkomstig was, werd de Chinese gemeenschap om hulp gevraagd. Dit leidde niet tot het vaststellen van de identiteit. 

Reconstructie 

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) liet the University of Dundee een digitale reconstructie van het gezicht maken. Aan de hand van een CT-foto van de schedel van de man werd een 3D-reconstructie van het gezicht gemaakt. Deze techniek is vernieuwend omdat voorheen een reconstructie werd gemaakt aan de hand van kleimodellen. De gehele reconstructie vond digitaal plaats waar laag voor laag het gezicht werd vorm gegeven. 

Signalement 

De onbekende man was tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij was 1.75 meter lang, had zwart haar en bruine ogen. Hij had een slank tot normaal postuur en woog 75 kilogram. Hij had een bol hoofd met circa 6 mm beharing op de bovenlip. Hij had een verzorgd gebit met dubbele hoektanden in de bovenkaak, de dubbele hoektanden staan buiten de tandenrij. Hij had geen tatoeages op zijn lichaam. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: