zaterdag, 21. mei 2016 - 9:51

GroenLinks: Inspraak over kerncentrale bij de grens

GroenLinks: Inspraak over kerncentrale bij de grens
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Maastricht/Den Haag

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren vindt dat ’buurlanden’ van een land die een kerncentrale binnen een straal van 100 kilometer van de landsgrens hebben staan inspraak in de besluitvorming moeten krijgen over veiligheidseisen van centrales.

Die boodschap geeft GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren zaterdag daags af voordat in Maastricht wordt gedemonstreerd tegen de Belgische kerncentrales van Doel en Tihange

Van Tongeren: "Vlak voordat er weer een grote demonstratie tegen een Belgische kerncentrale is blijkt de veiligheid in Borssele niet gegarandeerd. Dat de veiligheid niet op orde is, dat is onacceptabel. De kans op een kernramp is misschien klein, maar als er een komt zijn de gevolgen erg groot. Daarom moeten we vol inzetten op een omschakeling naar echt duurzame energie, zoals van de wind en zon. Dat is beter voor het milieu, de natuur en de veiligheid. Ik heb Kamervragen gesteld aan minister Schultz. Ziet zij nu ook in dat sluiting van Borssele het beste is?" GroenLinks ziet de kerncentrales liefst sluiten.

Categorie:
Provincie: