maandag, 23. mei 2016 - 7:54 Update: 23-05-2016 15:06

Heftige regenbuien op de weg leggen verkeer lam

Twee keer zo veel file door zware regenval
Foto: fbf
Lijnden

De regen die in vrijwel heel Nederland in flinke hoeveelheden valt zorgde maandag voor een extra drukke ochtendspits.

Voor het zuidelijke deel van het land was code geel van kracht. Daar kan binnen 24 uur meer dan 50 mm neerslag vallen. Gemiddeld valt er in een hele maand mei zo'n 60 mm neerslag. Die hoeveelheid kan voor de zuidelijke provincies vandaag overschreden worden. Weggebruikers moeten rekening houden met lange files en dus een langere reistijd. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Eerste lange files een feit

De eerste lange files zijn een feit. Vooral op de A2 van Eindhoven naar Utrecht is het erg druk. Daar staat het vanaf Sint-Michielsgestel al vast over een lengte van 17 kilometer. Ook weggebruikers op de A6 richting Muiden doen er door een lange file vanaf het knooppunt Almere al een half uur langer over om op de plaats van bestemming te komen.

Olie op de A15 Gorinchem - Ridderkerk zorgen voor file vanaf Gorinchem. Tussen Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht-Oost was de linkerrijstrook even dicht.

Update 07:01 uur

Ook onderweg naar Amsterdam is het druk op de A4 waar de file al bij Den Hoorn begint. Ook het verkeer dat vanaf de A13 aansluit bij het knooppunt Ypenburg, komt vast te staan. Pas voorbij Zoeterwoude-Dorp lijkt er weer wat beweging in de verkeersstroom te komen.

Zware spits een feit

Hoewel problemen nog uitblijven, hebben we al met een zware spits te maken. Om 07.23 uur stond de teller op 234 kilometer en we zijn er nog lang niet doorheen. Vooral ten noordwesten van Rotterdam is het druk, maar ook rondom Tilburg en Den Bosch staan de wegen vast. In Noord-Holland is het vooral op de A9 richting Amstelveen druk.

Files binnen een kwartier met bijna 100 km gegroeid

Stond er om 07.23 uur nog 234 kilometer file, om 07.40 uur stond de teller al op 328 kilometer. Dat is bijna 100 kilometer file erbij in een kwartier tijd.

Categorie:
Provincie: