dinsdag, 24. mei 2016 - 9:40

Celstraffen tot 21 jaar voor moord en brandstichting

Celstraffen tot 21 jaar voor moord en brandstichting
Foto: SXC
Ewijk

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 37-jarige man uit Maurik, een 41-jarige man uit ’s-Hertogenbosch en een 32-jarige vrouw uit Tiel veroordeeld voor moord. De mannen krijgen ieder een gevangenisstraf van 21 jaar, de vrouw krijgt 19 jaar. Twee mannen uit Maurik (35 en 40 jaar) krijgen 8 en 6 jaar celstraf voor hun aandeel, een 39-jarige man uit Druten is veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

De hoofdverdachte in deze zaak is de 37-jarige man uit Maurik. Hij is getrouwd met de 32-jarige vrouw. De twee mannen uit Maurik zijn broers van de hoofdverdachte. De 32-jarige vrouw heeft gedurende enige tijd een relatie gehad met het slachtoffer. Deze verdachten zijn op enig moment in contact gekomen met de 41-jarige man uit ’s-Hertogenbosch. Hij deed zich tegen deze verdachten voor als lid van de maffia en heeft hen bewogen om eveneens ‘lid te worden’ van de maffia. Er waren intussen problemen ontstaan tussen de verdachten en het slachtoffer. Vervolgens ontstond het plan om het slachtoffer van het leven te beroven. Dit plan werd bedacht door de hoofdverdachte, diens echtgenote en de 41-jarige man uit ’s-Hertogenbosch. Bij de uitvoering van het plan vervulde ieder een eigen rol.

De vrouw lokte op 21 juni 2014 het slachtoffer onder valse voorwendselen naar een vakantiewoning op een camping in Ewijk. Zij had het slachtoffer laten geloven dat zij van haar echtgenoot zou scheiden en met het slachtoffer verder zou leven. Eenmaal binnen in de vakantiewoning werd het slachtoffer doodgeschoten door de hoofdverdachte, die het slachtoffer stond op te wachten met een vuurwapen. De twee broers van de hoofdverdachte hadden kort voor de aankomst van het slachtoffer in de woning, het vuurwapen en de munitie van de 41-jarige man in ontvangst genomen en naar de hoofdverdachte in de vakantiewoning gebracht. Dat vuurwapen en de munitie was betaald met 250 euro dat de vrouw op de ochtend van 21 juni van het slachtoffer had gekregen, zogenaamd voor een echtscheidingsadvocaat.

Na het overlijden van het slachtoffer brachten de verdachten het stoffelijk overschot in zijn eigen bestelauto naar landgoed De Pettelaar in Sint-Michielsgestel. Daar werd de bestelauto in brand gestoken. 

Categorie:
Provincie: