zondag, 29. mei 2016 - 11:25 Update: 29-05-2016 11:36

Oponthoud voor reizigers Utrecht Centraal vanwege werkzaamheden

Oponthoud voor reizigers Utrecht Centraal vanwege werkzaamheden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Treinrezigers hebben zondagochtend te maken met oponthoud vanwege werkzaamheden die ProRail verricht aan het spoor rond het station.

'De testwerkzaamheden voor het opstarten van een deel van de treindienst om 10.00 uur lopen uit, ProRail verwacht dat deze situatie tot ongeveer 11.00 uur duurt. Daarom rijden er tot die tijd op een aantal trajecten rond Utrecht nog bussen in plaats van treinen', meldt de NS zondag. Er is tijdelijk geen treinverkeer tussen Utrecht en Zeist en Utrecht en Schiphol. 

Vernieuwing spoorhart Utrecht

'Het zal treinreizigers niet ontgaan zijn. ProRail is dit weekend flink aan het werk rond Utrecht Centraal. Er wordt een belangrijke stap gezet in de vernieuwing van spoorhart Utrecht', aldus ProRail. 

De raad van bestuur bracht op de eerste dag van deze mega-klus een bezoek aan de bouwplaats. 'Het is een ongekend grote operatie, waarbij honderden vakmensen met hart en ziel aan een beter spoorsysteem werken. Er wordt veel werk verzet in een korte periode. Beter treinverkeer, daar doen we het voor!', aldus Pier Eringa, president-directeur ProRail. 

'Zware etappe'

ProRail werk al zo'n drie jaar aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. Vrijwel alles wordt vernieuwd: sporen, bovenleiding, seinen, wissels, kabels, leidingen en perrons. Utrecht Centraal krijgt er twee nieuwe sporen en een nieuw perron bij. 

Bij Lunetten hoeven treinen elkaar niet meer te kruisen en dat levert tijdwinst op. Bij Houten is het spoor straks verdubbeld. Deze ingrijpende operatie nadert de finish, eind van dit jaar zijn de werkzaamheden grotendeels klaar.

Categorie:
Provincie: