zondag, 29. mei 2016 - 21:45 Update: 29-05-2016 22:01

Geen treinverkeer door uitgelopen werkzaamheden ProRail

Geen treinverkeer door uitgelopen werkzaamheden ProRail
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

De megaklus rondom Utrecht die ProRail dit weekeinde uitvoert loopt iets uit. Dit heeft ProRail zondagavond bekendgemaakt.

'Per etmaal werken meer dan 1.000 mensen tegelijkertijd aan het spoor. Zoals het er nu naar uitziet worden de meeste werkzaamheden vannacht afgerond. Waar mogelijk nog langer doorgewerkt moet worden, is de zuidzijde tussen Utrecht en Houten', aldus ProRail.

Traject Utrecht - Houten

Op het traject Utrecht - Houten gaat het specifiek om het inbouwen, aansluiten en testen van seinen, wissels en andere systemen waar mogelijk meer tijd voor nodig is. Deze situatie kan betekenen dat er morgenvroeg tussen Utrecht en Houten nog geen treinverkeer mogelijk is, waardoor hier geen Sprinters kunnen rijden. Het kan mogelijk ook nog effect hebben op de intercity’s tussen Utrecht–Den Bosch. Dan betekent het dat er helemaal geen treinen kunnen rijden op dit traject. 

Bussen ingezet

Lopen de werkzaamheden maandagochtend vroeg inderdaad uit aan de zuidzijde van Utrecht, dan zet NS bussen in tussen Utrecht- Houten en Utrecht- Geldermalsen. De bussen kunnen in de spits echter nooit dezelfde capaciteit bieden als met de trein in de spits waardoor reizigers het beste kunnen omreizen vanaf Den Bosch via Arnhem-Nijmegen of hun reis mogelijk iets uitstellen.

Categorie:
Provincie: