woensdag, 1. juni 2016 - 13:17 Update: 01-06-2016 13:25

Bijna 300 mogelijk verkeersonveilige voertuigen door RDW teruggeroepen

Bijna 300 mogelijk verkeersonveilige voertuigen door RDW teruggeroepen
Foto: fbf
Swalmen

Vorig jaar werd door de politie Eenheid Limburg in samenwerking met het OM Limburg en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) eind juli een onderzoek gestart naar aanleiding van het aantreffen van gestolen voertuigen op enkele bedrijfsterreinen in Swalmen. Dit meldt de politie woensdag.

'In deze zaak zijn tot nu toe in totaal zeven personen aangehouden, zij zijn voorlopig in vrijheid gesteld in afwachting van het rechercheonderzoek', aldus de politie. 

In een gezamenlijk onderzoek tegen bestrijding van voertuigcriminaliteit roept de RDW nu bijna driehonderd voertuigen terug voor onderzoek op verkeersveiligheid. De politie is momenteel bezig met het afronden van het strafrechtelijk onderzoek en opmaken van het einddossier.

Mogelijk verkeersonveilig

De RDW heeft het vermoeden dat zo’n 300 auto’s afkomstig van een voormalig autobedrijf in het Limburgse Swalmen, mogelijk verkeersonveilig zijn. Daarom roept de RDW deze auto’s op voor een nader onderzoek. 

Oproep RDW

Alle eigenaren van de betreffende auto’s krijgen hierover deze week een brief van de RDW. Het onderzoek gaat plaats vinden in de maand juni. Het autobedrijf is inmiddels niet meer actief.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: