donderdag, 2. juni 2016 - 8:16 Update: 02-06-2016 8:18

Waterschap zet zandzakken in bescherming tegen wateroverlast

foto van zandzakken
Foto: fbf archief
Geleen

Door de hevige regen van afgelopen avond en nacht treedt op verschillende plekken in Zuid- en Midden-Limburg (mogelijk) wateroverlast uit beken op.

Op diverse plaatsen staat water op (wandel)paden en straten, in tuinen en in kelders van woningen. Met name in Roermond dreigt wateroverlast uit de Maasnielderbeek en zorgt hoogwater uit de Leigraaf voor wateroverlast bij kasteel Tegelarije. Medewerkers van Waterschap Roer en Overmaas zijn actief en nemen maatregelen. Zo worden zandzakken gebracht naar het kasteel Tegelarije in de Roermondse wijk Maasniel en wordt gepoogd om de Leigraaf sneller te laten doorstromen. Er vinden daarnaast extra inspectierondes plaats in de wijk Dennemarken. Hierbij wordt de situatie rondom de Maasnielderbeek nauwlettend in de gaten gehouden.

Ook worden zandzakken geplaatst langs de Geleenbeek en Rode Beek in Oud-Roosteren. Dit ter bescherming van percelen en bedrijfsgebouwen in het buitengebied. Ook worden voorzorgsmaatregelen genomen met het oog op de buien die in de loop van donderdag nog kunnen komen.

 

Categorie:
Provincie: