donderdag, 2. juni 2016 - 9:18 Update: 02-06-2016 9:19

Wegen in Limburg en Brabant afgesloten door regenval

Wegen in Limburg en Brabant afgesloten door regenval
Foto: fbf
Venlo

In Limburg en Noord-Brabant zijn donderdagochtend wegen afgesloten in verband met het noodweer van gisteren en afgelopen nacht, zo meldt de VID.

Zo moet het verkeer op de A74 Mönchengladbach - Venlo tussen de grens en het knooppunt Tiglia rekening houden met een omleiding. Door zware regenval is een gedeelte van het talud weggespoeld. Er liggen stenen en modder op de rijbaan. Dat moet worden opgeruimd. Het opruimen gaat zeker tot 18.00 uur duren.

Maar er waren vanochtend meer problemen op de wegen door de regenval. Zo werd ook de A73 richting Nijmegen donderdagochtend enkele uren afgesloten. Ter hoogte van Linne lagen takken en modder op de weg en dat moest worden opgeruimd. Rond 8 uur werd de weg vrijgegeven.

Opnieuw veel regen verwacht

Het KNMI waarschuwt in rij opnieuw met code geel. Vanmiddag in het oosten onweersbuien, lokaal veel regen. De eerstkomende uren zijn er geen waarschuwingen van kracht. Vanmiddag ontstaan er in het oosten van het land opnieuw enkele stevige onweersbuien. Hierbij kunnen hagel en windstoten voorkomen. Ook valt er lokaal veel regen in korte tijd met wateroverlast tot gevolg.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: