vrijdag, 3. juni 2016 - 12:30 Update: 03-06-2016 12:32

Politie populairste werkgever 'overheid' onder hoger opgeleiden

Politie populairste werkgever 'overheid' onder hoger opgeleiden
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie is onder hoog opgeleid personeel de populairste werkgever in de sector non-profit. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

In het Intermediair Imago Onderzoek 2016 eindigde de politie als overheidsorganisatie na de bedrijven Shell, Google, Philips, Rabobank, ING en KLM op de zevende plaats.

Voor het onderzoek werden 4136 hbo- of hoger opgeleiden tot 45 jaar steekproefsgewijs gevraagd naar de tevredenheid over hun werkgever. De steekproef vormt volgens Intermediair en de onderzoekers een representatieve afspiegeling van de beroepsbevolking.

Volgens de onderzoekers vinden werknemers de volgende aspecten het belangrijkst bij hun werkgever: goede primaire arbeidsvoorwaarden, goede balans tussen werk en vrije tijd, het bieden van interessante functies, hoge baanzekerheid en afwisselend werk. Ook vorig jaar was de politie de hoogst gewaardeerde werkgever onder hoog opgeleid personeel.

Hoger opgeleiden

Dat de politie een populaire werkgever is, blijkt al jaren uit de enorme belangstelling voor voorlichting over werken en leren bij de politie en uit het hoge aantal sollicitanten op agentfuncties. De laatste jaren is de politie ook zeer actief aanwezig op de arbeidsmarkt onder hoogopgeleiden, zoals met de Crimediggers-campagne die zich richt op opsporingsfuncties als financieel en digitaal rechercheur.

In de categorie Top 50 favoriete werkgevers steeg de politie van een tiende naar een zevende plaats ten opzichte van vorig jaar. Shell nam de eerste plaats in.

Categorie:
Provincie: