vrijdag, 3. juni 2016 - 18:42 Update: 03-06-2016 20:48

Na regen volgt een weekend met veel zonneschijn

Na regen volgt een weekend met veel zonneschijn
Foto: fbf
De Bilt

In de noordelijke helft komen stevige onweersbuien voor, lokaal valt veel neerslag in korte tijd met mogelijk wateroverlast tot gevolg. Ook kan hagel voorkomen en is er een kleine kans op windstoten. De komende uren kunnen ook in het oosten en zuidoosten enkele onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Elders is de kans op een onweersbui kleiner. Verder zijn er met uitzondering van het zuidwesten zonnige perioden. Er staat weinig wind uit richtingen tussen noord en oost, enkel langs de noordkust komt een matige wind voor uit het noordoosten.

Later vanavond verdwijnen de buien weer en klaart het grotendeels op, alleen in het zuidwesten blijft het bewolkt. Het blijft wel overwegend droog. Vannacht ontstaat in het zuiden op meerdere plaatsen mist en de minimumtemperatuur komt uit op ongeveer 15 graden bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind. In het zuiden staat een zwakke westelijk wind.

Morgen overdag zijn er flinke zonnige perioden en wordt het zomers warm met temperaturen rond 26 graden. Later in de middag zijn er in het zuiden van het land echter opnieuw regen- en onweersbuien mogelijk. Lokaal pakken deze weer fors uit met onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. Er staat een matige noordoostenwind.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):