zaterdag, 4. juni 2016 - 21:09 Update: 04-06-2016 21:20

Noodweer treft Zuid-Holland. Festivalbezoekers letterlijk gebukt onder onweersbui

Noodweer treft Zuid-Holland
Foto: fbf
Rotterdam

In Zuid-Holland hebben zware buien voor de nodige overlast gezorgd. Door het noodweer ontstonden er op verschillende wegen files.

Zo ontstonden er op de A20 files door plassen, op andere wegen door aanrijdingen. Verder kreeg de brandweer opnieuw te maken met onderwater gelopen straten, tuinen en kelders. De meeste meldingen kwamen uit Rotterdam, Schiedam en de omgeving van Vlaardingen.

Het KNMI waarschuwde vanochtend al met code geel voor zware buien. Alleen Friesland en de provincie Groningen blijven gespaard van het noodweer. In Limburg en Brabant ging men opnieuw gebukt onder het noodweer. Eindhoven kreeg aan het eind van de middag een flinke hagelbui over. De hagelstenen waren soms behoorlijk: een steen met de grootte van een twee euromunt kwam daar naar beneden. 

Bezoekers gaan letterlijk gebukt onder bui bij festival

In Eersel kregen bezoekers van het festival The Flying Dutch ook een flinke onweersbui over zich heen. De organisatie vroeg bezoekers gehurkt te gaan zitten. Een optreden van dj Martin Garrix werd voortijdig afgelast. Niet veel later liet de zon zich weer zien en kon de programmering gewoon verder gaan, aldus Omroep Brabant.  

 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):