woensdag, 8. juni 2016 - 21:25 Update: 08-06-2016 22:31

Onderzoeksteam komt met nieuwe feiten rond dood Dascha Graafsma

Onderzoeksteam komt met nieuwe feiten rond dood Dascha Graafsma
Foto: Screenshot
Hilversum

De familie Graafsma, die een eigen onderzoeksteam opzette, heeft nieuwe feiten ontdekt rond de vermeende zelfmoord van hun dochter Dascha Graafsma. Dat heeft haar vader laten weten aan RTV Noord-Holland.

Toen Dascha in de nacht van 27 op 28 november na een stapavondje met vriendinnen diezelfde nacht tussen Hilversum en Hollandse Rading door en trein werd aangereden, ging de politie direct uit van zelfmoord. Echter, voor de familie is dat allesbehalve zeker. Zij wilden weten wat er precies is gebeurd en daarom formeerde vader Graafsma een eigen onderzoeksteam: TDO (Team Dascha Onderzoek).

De politie heeft al in december camerabeelden gepubliceerd. Daarop is Dascha te zien in de nacht van het ongeval. TDO heeft de beelden opnieuw goed bestudeerd en stelt nu vast dat de politie het tijdstip van de beelden onjuist heeft vastgesteld. Zo blijkt bijvoorbeeld uit de tijdscode op de bewakingsbeelden dat het  om 07.00 uur al licht is, terwijl de zon op 28 november pas om 08.21 uur opkwam, zo schrijft RTV Noord-Holland. De politie had de tijd al gecorrigeerd met 65 minuten eerder, maar de onderzoekers van TDO concluderen nu dat het 65 minuten later moet zijn. Het tijdverschil is daarmee twee uur. Volgens de onderzoekers zijn de beelden waarop Dascha te zien is, niet om 02.16 zijn gemaakt, maar om 04.26 uur.

Dit betekent volgens de onderzoekers dat er op een verkeerd moment naar de bewakingsbeelden is gekeken. Nu is op het gecorrigeerde tijdstip  te zien hoe twee personen voorbij lopen. Die waren nog niet eerder opgevallen. Ze lopen aan dezelfde kant van de straat als Dascha, dus mogelijk hebben ze haar zelfs gezien. Het onderzoeksteam hoopt met duo in contact te kunnen komen en vraag opnieuw of mensen, bedrijven en organisaties camerabeelden ter beschikking willen stellen. Wie meer informatie heeft kan zich melden via info@daschagraafsma.nl