donderdag, 9. juni 2016 - 10:30 Update: 09-06-2016 10:35

Meesteroplichter snel weer de fout in

Net vrije voeten gestelde meesteroplichter opnieuw de fout in
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Moergestel

Een bekende oplichter van de politie is woensdag aangehouden. De politie was net op tijd want het zag er naar uit dat hij een bedrijf voor 300.000 euro probeerde op te lichten. Maar de medewerkers van het bedrijf hadden het door en belden de politie.

Op woensdag 9 juni 2016 is een 45-jarige oplichter uit Moergestel door de politie aangehouden. Afgelopen maandag kreeg de politie informatie binnen dat een man bij een bedrijf voor ongeveer 300.000 euro aan goederen had besteld. Maar de medewerkers van het bedrijf hadden argwaan gekregen en belden de politie. Het bleek toen om een bekende oplichter te gaan.

De man was onder schorsende voorwaarden op vrije voeten gesteld nadat hij vanaf augustus 2015 tot februari 2016 had vastgezeten voor andere oplichtingspraktijken. Hij mocht zijn naderende rechtszaak in vrijheid afwachten mits hij zich niet schuldig zou maken aan strafbare feiten. Maar dat bleek hem niet te lukken en hij ging wederom de fout in. Na overleg met de Officier van Justitie is de man aangehouden voordat hij zijn oplichtingspraktijken ten uitvoer kon brengen. Er wordt onderzocht of hij de afgelopen maanden vaker de fout in is gegaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: