maandag, 20. juni 2016 - 13:27 Update: 20-06-2016 13:32

Trajectcontrole A12 Utrecht bij Galecopperbrug in beide richtingen aan

Trajectcontrole A12 Utrecht bij Galecopperbrug in beide richtingen aan
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

De trajectcontrole op de A12 bij de Galecopperbrug in Utrecht staat vanaf maandag 27 juni in beide rijrichtingen weer aan. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag bekendgemaakt.

'Een maand geleden startte deze trajectcontrole alleen in de rijrichting van Arnhem naar Den Haag. Op 27 juni gaat dus ook de andere rijrichting aan, van Den Haag naar Arnhem', aldus het OM.

De trajectcontrole is tijdens de reconstructie van de snelweg en de brug vervangen door een nieuw systeem. De snelheid wordt gehandhaafd op zowel op de hoofdrijbaan (limiet 100 km/h) als op de parallelbaan (80 km/h). Op de hoofdrijbaan is er in beide richtingen één sectie actief, van ruim drie kilometer lang. 

Op de parallelrijbaan werken in beide richtingen twee secties van zo’n 1,5 kilometer. Dit is omdat er verschillende op- en afritten zijn. Per sectie wordt gemeten hoe lang een voertuig erover doet om die afstand af te leggen. Op basis daarvan vindt de snelheidsberekening plaats. Wie op de parallelrijbaan in meerdere secties te hard rijdt, krijgt alleen de boete voor de grootste overschrijding van de limiet.

Weggebruikers worden via borden langs de kant van de weg geattendeerd op het beginpunt van de trajectcontrole en zijn daarmee geïnformeerd over deze manier van snelheidshandhaving.

Categorie:
Provincie: