maandag, 20. juni 2016 - 16:14 Update: 20-06-2016 19:56

Finse hotelgast schrikt zich rot bij zien van vogelspin in kamer

Finse hotelgast schrikt zich rot bij zien van vogelspin in badkamer
Foto: Stichting Centrale Dierenambulance Amsterdam
Amsterdam

Een Finse toerist is zich rot geschrokken toen hij op zijn Amsterdamse hotelkamer in de badkamer een grote zwarte vogelspin tegen de muur zag kruipen.

De man sloeg meteen alarm waarop het personeel van het hotel lukte om de spin op een dienblad te zwiepen met een plastic deksel erop. Toen het inmiddels gealarmeerde personeel van de Amsterdamse dierenambulance ter plaatse kwam en deze voorzichtig de deksel optilde rende de spin meteen op ze af. 

Vogelspin

'Het ging wel degelijk om een vogelspin dus belde ik de reptielenopvang of ik langs kon komen. Aangezien de spin razendsnel was besloot ik hem niet over te zetten en heb dienblad en doos met tape aan elkaar vastgeplakt', vertelt een van de twee medewerkers van de dierenambulance. 

Het bleek om een Zuid-Amerikaanse soort, een geslachtsrijp mannetje te gaan. De reptielenopvang denkt dat één van de gasten wellicht naar een beurs is geweest en de spin heeft gekocht, en deze wellicht is ontsnapt of losgelaten. Of de Finse toerist het inmiddels weer heeft aangedurfd om onder de douche te gaan staan is niet bekend.

https://www.facebook.com/DierenambulanceAmsterdam/videos/1404587252901570/

Categorie:
Provincie: