zaterdag, 25. juni 2016 - 11:15 Update: 25-06-2016 11:19

Man aangehouden voor bedreigen ex-vriendin. Politie vreesde escalatie

Man aangehouden voor bedreigen ex-vriendin. Politie vreesde escalatie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Dongen

Een inwoner van Dongen is vrijdag in zijn woning aangehouden. Hij had enkele dagen eerder zijn ex-vriendin bedreigd. Hij was ook op haar ingereden. Er was gevaar voor escalatie waardoor de politie de verdachte met voorrang heeft aangehouden.

Op donderdag 23 juni 2016 deed een vrouw uit Dongen aangifte tegen haar ex-vriend. Hij was eerder die week met zijn auto bijna tegen haar auto aangereden. Toen zij met haar auto een rotonde naderde zag ze dat haar ex met zijn auto vanaf de andere kant tegen de rijrichting in kwam rijden en op haar in reed. Ze kon, door met haar auto de stoep op te schieten, een aanrijding voorkomen. Kort daarna heeft hij haar met de dood bedreigd toen ze elkaar tegen kwamen.

Bij het verwerken van de aangifte kwam er informatie boven dat de verdachte mogelijk over een vuurwapen zou kunnen beschikken. Een escalatie was niet uit te sluiten en er is vrijdag een speciale aanhoudingseenheid met de zaak aan de slag gegaan. In de loop van de dag kon de verdachte aangehouden worden. Hij is ingesloten aan het bureau.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: