donderdag, 30. juni 2016 - 14:34

Onderzoek naar vernielingen op begraafplaats

Onderzoek naar vernielingen op begraafplaats
Foto: Archief EHF
Liesel

De politie is een onderzoek begonnen naar vernielingen, die woensdag door twee jonge kinderen (7 en 8 jaar) werden aangericht op een begraafplaats aan de Hoofdstraat in Liessel.

Een getuige fietste aan het eind van de middag langs de begraafplaats toen hij geluiden vanaf het kerkhof hoorde. Toen hij ging kijken zag hij twee kinderen vernielingen plegen. Hij speelde gegevens over het tweetal even later door aan de politie. Op het kerkhof zagen agenten dat er inderdaad veel vernielingen waren aangericht. Bij tientallen graven bleken spullen als bloempotten en kaarsen vernield. Donderdag wordt een inventarisatie gemaakt van alle vernielingen. Daarna wordt er aangifte gedaan door de pastorie.

Alle medewerking

De ouders van de kinderen hebben zich gemeld bij de pastorie, waar verontschuldigingen zijn aangeboden. De politie heeft contact gelegd met de ouders en de school van de jongens. Zowel de ouders als de school verlenen in het politieonderzoek alle medewerking.

Passende maatregelen

Gezien de jonge leeftijd van de jongens is van strafrechtelijke vervolging geen sprake. De politie bespreekt samen met onder meer de ouders, schoolleiding en de pastorie eventuele passende maatregelen. Daarbij worden mogelijk ook zorginstanties betrokken. Dit gezien de jonge leeftijd van de jongens en de ernst van de feiten.

Categorie:
Provincie: