zaterdag, 2. juli 2016 - 17:54 Update: 03-07-2016 0:11

Zes meisjes onwel in discotheek Groningse Marum

Zes meisjes onwel in discotheek in Marum
Foto: Google Maps
Marum

De politie onderzoekt de onwelwording van een zestal minderjarige meisjes. Zij werden onwel rond de sluitingstijd van een feest in een discotheek aan de Kruisweg in Marum.

De politie kreeg vrijdagavond kort voor middernacht de melding dat er enkele bezoekers onwel waren geworden. Ook zou er een vreemde lucht worden geroken. Hulpverleningsdiensten zijn ter plaatse gegaan. Mensen die op dat moment nog in het gebouw aanwezig waren, werden hier weggehaald. In eerste instantie werden vijf minderjarige meisjes rond de leeftijd van 13 jaar oud voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kwamen voornamelijk uit Oosterwolde (FR). Een zesde meisje meldde zich later en werd ook onderzocht in het ziekenhuis.

De brandweer heeft ter plaatse metingen gedaan, die geen bijzonderheden opleverden. Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de onwelwordingen. De meisjes maken het goed en zijn inmiddels weer thuis. De politie doet onderzoek naar het voorval.

Eerdere incidenten

Twee weken geleden waren er ook meerdere onwelwordingen rondom de Kruisweg. De oorzaak hiervan is nog onbekend. Dit voorval wordt meegenomen in het onderzoek naar dit incident. Het is nog onbekend of de twee zaken aan elkaar gerelateerd zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: