zondag, 3. juli 2016 - 9:58 Update: 03-07-2016 13:44

Organisatie Sensation tevreden

Organisatie Sensation tevreden
Foto: Sensation
Amsterdam

De organisatie van Sensetion laat weten dat zij tevreden is over de verloop van het jaarlijkse dans-evenement.

Rondom de Arena waren extra veiligheidsmaatregelen getroffen omdat er een ‘signaal’ was ontvangen van een mogelijke dreiging. De driehoek, burgemeester, politie en justitie, hadden daarom tot de extra veiligheidsmaatregelen besloten.

'Dit jaar hebben we bewezen dat het afwijken van door ons opgestelde en jarenlange gevolgde richtlijnen tot nieuwe, ongekende hoogtepunten kan leiden, waar we enorm trots op zijn. Zowel de showelementen als de diversiteit van de line-up zorgden voor een fantastische editie! Door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen ondervond het publiek helaas veel hinder bij de entree, omdat iedereen langer moest wachten dan gebruikelijk. De samenwerking tussen de politie, de gemeente en de ArenA verliep heel erg prettig. Veiligheid gaat voor alles en eenmaal binnen hing er een euforische sfeer die tot in de vroege uurtjes voelbaar was,' aldus Eric Keijer, event director Sensation. 

Het thema van dit jaar was Angels en Demons.  Als symbool voor het goede versus het kwade werden danceliefhebbers en hun outfits een belangrijk onderdeel van de visuele en muzikale battle, het spektakel van de avond. De showelementen werden versterkt door een krachtige en gevarieerde (inter)nationale line-up bestaande uit David Guetta, Nicky Romero, Yellow Claw, Don Diablo, Robin Schulz, Mr White & YAX.X en Sam Feldt.