maandag, 4. juli 2016 - 12:31 Update: 04-07-2016 15:00

Reconstructie in zaak Koen Everink

Reconstructie in onderzoek naar de dood van Koen Everink
Foto: KMar
Bilthoven

Op dinsdagavond 5 juli vindt een reconstructie plaats in het onderzoek naar de dood van Koen Everink. De reconstructie wordt gehouden op verzoek van de officier van justitie en wordt geleid door de rechter-commissaris.

De reconstructie is buiten, maar besloten en dus niet toegankelijk voor publiek. De politie zal het gebied daarom afzetten. 

Reconstructie

Tijdens de regiezitting van 27 juni heeft de officier van justitie een verzoek tot reconstructie gedaan om onderzoek te doen naar de verklaring van de verdachte. De rechtbank ziet het belang van een reconstructie in en heeft de zaak daarom verwezen naar de rechter-commissaris. De volgende openbare behandeling van de zaak is tijdens een regiezitting op 23 september om 09:00 uur.

Zakenman Koen Everink werd op 4 maart dood gevonden in zijn woning in Bilthoven. Hij was met meerdere messteken om het leven gebracht. Mark de J., de tenniscoach die wordt verdacht van de moord op miljonair Koen Everink, zei eind vorige maand tijdens de eerste pro-formazitting in de zaak-Everink onschuldig te zijn. 

Categorie:
Provincie: