woensdag, 6. juli 2016 - 19:13

Nog vier verdachten aangehouden rond gewelddadige woningoverval Zoetermeer

Nog vier verdachten aangehouden rond gewelddadige woningoverval Zoetermeer
Foto: Politie
Zoetermeer

In verband met een gewelddadige woningoverval - die op 25 februari 2016 te Zoetermeer plaatsvond – zijn er afgelopen maanden nog eens vier verdachten aangehouden (waarvan de laatste op dinsdag 28 juni). Het OM verdenkt hen ervan de overvallers te hebben geholpen met onder meer informatie en het witwassen van de buit.

In april van dit jaar hield de politie Zoetermeer drie jonge verdachten aan voor een overval op een woning op 25 februari 2016. Daarbij werd een 41-jarige vrouw ernstig mishandeld en haar 7-jarige dochtertje vastgebonden. De daders gingen er vandoor met een flinke buit.

Ook na hun aanhouding heeft de politie het onderzoek voortgezet. In totaal zijn er vier andere verdachten aangehouden, waarvan de laatste op dinsdag 28 juni 2016. Zij worden verdacht van het vooraf geven van informatie, van het verkopen (of daarbij behulpzaam zijn) van een deel van de buit van de overval (witwassen) en van het helpen bij het wisselen van het buit gemaakte buitenlandse geld (witwassen).

Tevens verdacht van drie woninginbraken

Daarnaast verdenkt het OM de drie eerder aangehouden jongens er inmiddels ook van dat zij eerder samen drie andere woninginbraken hebben gepleegd in Zoetermeer. Daarbij zouden zij die woningen zijn binnengegaan met gestolen sleutels. Zij zouden hierbij onder meer elektronische apparatuur hebben gestolen.

In het kader van het onderzoek naar de inbraken heeft de politie op 5 juli 2016 nog twee verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van het bewaren van (een deel van) de buit van een inbraak (heling) en van het leeghalen van buit gemaakte elektronische apparatuur zoals laptops en tablets ten behoeve van de verkoop van die spullen (witwassen).

De drie in april aangehouden verdachten zitten in voorarrest.

Categorie:
Provincie: