zaterdag, 9. juli 2016 - 12:25 Update: 09-07-2016 19:38

Politie zoekt getuigen schietincident in Amsterdam

Kogelregen bij neerschieten man in Amsterdam
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Bij een schietincident op de Tweede Wittenburgerdwarsstraat in het centrum van Amsterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 0.20 uur een 25-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer is een bekende van de politie.

De schietpartij vond plaats in de Tweede Wittenburgerdwarsstraat in een steegje dat uitkomt achter de woningen in de binnentuinen van de Poolstraat, zo schrijft de lokale zender AT 5 zaterdag. Ooggetuigen hebben aan de zender laten weten dat er tientallen kogels op de man werden afgevuurd met een klein model pistoolmitrailleur. Er zou bijna 40 keer geschoten zijn.

Het 25-jarige slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis, maar mocht na de behandeling het ziekenhuis verlaten. Getuigen melden dat er drie verdachten op een scooter zijn weggevlucht. De politie is druk bezig met het onderzoek. De kogelregen heeft heel wat schade aangericht.

Op basis van de eerste onderzoeksresultaten ontstaat het beeld van een poging tot liquidatie op de 25-jarige. Bewapende mannen beschoten hun doelwit en sprongen vervolgens op een scooter, waarschijnlijk bestuurd door een andere verdachte. 

Boetes

Het slachtoffer ging voor onderzoek mee naar het ziekenhuis, maar is daar inmiddels uit ontslagen. In verband met een openstaand vonnis is hij na zijn ontslag uit het ziekenhuis meteen door de politie aangehouden. De man had nog twee boetes openstaan. 

Getuigen

De recherche vraagt mensen die iets gezien hebben van het schietincident om contact op te nemen met het onderzoeksteam.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: