maandag, 11. juli 2016 - 11:31 Update: 11-07-2016 11:34

Politie houdt veroordeelde aan voor moord op Colombiaan

Politie houdt veroordeelde aan voor moord op Colombiaan
Foto: EHF
Rotterdam

De politie heeft een 27-jarige man aangehouden die nog een straf moest uitzitten van 14 jaar. De man was een van de vier mensen die terecht stond voor de moord op de Colombiaan die in 2014 in een kliko in de Nieuwe Waterweg werd gevonden maar was al enige tijd op vrije voeten.

Eind mei veroordeelde de rechtbank in Rotterdam de man tot een straf van 14 jaar voor onder andere het medeplegen van moord. De andere verdachten kregen straffen van 16, 13 en 2 jaar cel en zaten al vast toen de veroordeling werd uitgesproken. Alle verdachten zijn inmiddels in beroep gegaan.

De 58-jarige Dagoberto uit Capelle aan den IJssel verdween op 2 augustus 2014. Op 28 augustus deed zijn familie in Rotterdam aangifte van vermissing. De politie startte een uitgebreid onderzoek en dit leidde tot aanhoudingen en een zoeking in het 't Oeverbos op vrijdag 10 oktober. Daar werd in het water het levenloze lichaam van de man gevonden.

De 27-jarige man werd in juni aangehouden bij een controle van een auto. De man gaf zijn rijbewijs af, maar ging er vervolgens vandoor. De politie raakte hem kwijt maar trof hem even verderop aan in de buurt van zijn inmiddels kapot gereden auto.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: