maandag, 11. juli 2016 - 15:02 Update: 23-07-2021 20:47

Persoonsverwisseling waarschijnlijk reden ontvoering E. Amsterdam

Politiechef Landelijke Eenheid naar NCTV
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De 21-jarige S. E. is waarschijnlijk per vergissing ontvoerd. Waarschijnlijk was zijn neef, Mohammed, in wiens auto Soufyan reed, doelwit van de ontvoering.

Mohammed is een zakenrelatie uit de drugshandel van de dinsdag ontvoerde Wendel Meijer (36) uit Landsmeer. Mohammed zou geen onbekende zijn in het Amsterdamse criminele milieu. Dit schrijf Het Parool maandag.

S. E. is teamleider bij Albert Heijn in Amsterdam-Zuid. Op donderdag 7 juli arriveerde hij even na middernacht op het parkeerterrein in Zwanenburg en parkeerde daar de zwarte Audi A1, die hij geleend had van zijn neef Mohammed. Bewakingscamera's tonen aan dat E. daarna door een witte Seat Leon werd klemgereden. Nadat hij de auto uitgerende., begonnen de inzittenden van de Seat Leon op hem te schiet. Of E. daarbij gewond raakte, is niet duidelijk. Hij is sindsdien spoorloos evenals Wendel M. E. wordt door vrienden en kennissen omschreven als een rustige en beleefde jongen die een keurig leven leidt, zo meldt de krant. Dat versterkt het beeld dat hij slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: