dinsdag, 12. juli 2016 - 12:35 Update: 12-07-2016 17:12

Anti-Eftelinggroep komt met 'geheime' videoboodschap

Anti-Eftelinggroep komt met videoboodschap
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Kaatsheuvel

De Efteling is voorlopig nog niet verlost van aantijgingen tot racisme. Actiegroep 'Stop Oppressive Stereotypes' (SOS) heeft in een videoboodschap laten weten dat de Efteling de twee attracties met een racistisch karakter moet verwijderen. Zo niet dan volgen er acties, aldus de actiegroep die opereert in anonimiteit.

In het ruim drie minuten durende filmpje laten actievoerders met dierenmaskers op weten dat 'sprookjes niet bestaan, maar racisme wel'. Ook worden eerdere opmerkingen van onder andere Grordon en uitlatingen van Wilders opnieuw uitgelicht en bestempeld met racistisch. Maar ook premier Marc Rutte krijgt letterlijk weer de zwartepiet toegespeeld.

Journalist/maker filmpje Kevin P. Roberson onder vuur

Het filmpje voor 'Stop Oppressive Stereotypes' is gemaakt door journalist Kevin P. Roberson. Op twitter zegt hij niks met de actiegroep te maken te hebben, maar als bedrijf de opdracht te hebben gemaakt. Hij krijgt het op social media flink te verduren.

De Facebook-pagina van de actiegroep is inmiddels off-line gehaald. Dat gebeurde vanwege haatdragende taal. De Efteling heeft eerder al aangegeven met de anonieme actievoerders in gesprek te willen gaan. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):