donderdag, 14. juli 2016 - 21:50 Update: 14-07-2016 22:02

Identiteit slachtoffer geweldsincident Crooswijkseweg in Rotterdam bekend

Identiteit slachtoffer geweldsincident Crooswijkseweg in Rotterdam bekend
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De man die in de nacht van dinsdag op woensdag 13 juli overleed bij een geweldsincident in een woning aan de Crooswijkseweg, is een 35-jarige man uit Rotterdam.

Zijn familie is inmiddels geïnformeerd. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een team van 20 rechercheurs op de zaak gezet. De drie aangehouden verdachten zitten nog steeds vast. I

Incident

Die nacht kreeg de politie rond 03.45 uur meerdere meldingen over een verdachte situatie rondom een woning aan de Crooswijkseweg. Agenten zijn hierop afgegaan en troffen op het balkon van de betreffende woning een gewonde man aan. Hij had meerdere verwondingen en reanimatie door ambulancepersoneel mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke. Twee mannen van 42 en 43 jaar uit Rotterdam werden direct bij de woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man. Vlakbij de woning werd korte tijd later een derde verdachte gearresteerd. Dit is een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal zit nog vast. Morgen vindt de toetsing van de rechter-commissaris plaats en bekijkt hij of de drie langer moeten vast zitten.

Informatie

Zaterdag vindt sectie plaats op het lichaam van het slachtoffer. Daaruit moet blijken wat de doodsoorzaak is geweest. Ondertussen draait het onderzoeksteam op volle toeren. Forensische sporen zijn veilig gesteld en worden onderzocht. De politie bekijkt of er camerabeelden beschikbaar zijn en maakt een uitgebreide achtergrond analyse van het slachtoffer en de verdachten. De komende dagen spreekt de politie uitgebreid met omwonenden tijdens het buurtonderzoek.

Het team kan de hulp van getuigen namelijk goed gebruiken. Alle informatie is welkom. Zo is er tot nu toe meerdere malen gemeld dat er zeker 3 of 4 mannen zijn weggerend vanaf de Crooswijkseweg na het incident.  De politie roept iedereen die iets gezien heeft en nog niet met de politie heeft gesproken op om contact op te nemen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: