vrijdag, 15. juli 2016 - 14:02 Update: 15-07-2016 21:16

Politie kijkt nog eens extra naar veiligheid Nederlandse evenementen

Politie neemt evenementen in Nederland onder de loep
Foto: Archief EHF
Utrecht

Voor de Nederlandse politie is de aanslag in Nice aanleiding om de beveiliging bij evenementen in Nederland nog eens onder de loep te nemen.

Korpschef Erik Akerboom laat weten dat er bekeken wordt of er extra maatregelen nodig zijn. Een van de evenementen waar naar gekeken wordt, is de Nijmeegse Vierdaagse. Die begint dinsdag. Dit meldt de NOS vrijdag. Voor de Nijmeegse Vierdaagse zijn al veel maatregelen genomen,  maar volgens de burgemeester van Nijmegen wordt nu gekeken of er meer nodig is. Daarnaast wordt ook gekeken naar de EuroPride, de Europese versie van GayPride, die volgende week zaterdag begint.

Op Radio 1 liet Akerboom weten dat het moeilijk is om iets te doen tegen terroristen zoals in Nice, die zelfs een vrachtwagen als wapen weten in te zetten. Akerboom op Radio 1: ´Alles is een wapen tegenwoordig. Om een voertuig zo in te zetten, dat zie je niet vaak. Maar het kan natuurlijk wel.´ In een situatie zoals in Nice is het voor de politie ook moeilijk in te grijpen gezien het feit dat het midden in een menigte plaatsvindt.

In Nederland blijft het dreigingsniveau onveranderd, maar Duitsland en Italië voeren hun controles langs de grens met Frankrijk wel op, evenals op vliegvelden en treinstations. Ook in België worden extra maatregelen genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: