dinsdag, 19. juli 2016 - 13:18 Update: 19-07-2016 13:23

Leden arrestatieteam niet vervolgd voor schieten op verdachte met vuurwapens

Leden arrestatieteam niet vervolgd voor schieten op verdachte met vuurwapens
Foto: Archief EHF
Breda

Een arrestatieteam wordt niet door het Openbaar Ministerie (OM) Zeeland-West-Brabant strafrechtelijk vervolgd nadat op 13 april 2016 in Breda een 41-jarige man in zijn woning werd geraakt door politiekogels. Dit heeft het OM bekendgemaakt.

'Het AT werd geconfronteerd met een aan te houden verdachte met twee wapens in zijn handen, gericht op de arrestatieteamleden', aldus het OM. Het arrestatieteam verrichtte die dag een aanhouding in het kader van een onderzoek naar wapenbezit. Bij de aanhouding werd de arrestant geraakt door schoten uit de wapens van twee leden van het arrestatieteam. 

Onderzoek Rijksrecherche

De Rijksrecherche heeft onderzoek gedaan naar het optreden van het arrestatieteam. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de twee AT-ers uit noodweer hebben geschoten. Bij binnenkomst van het AT stond de verdachte met die twee vuurwapens op hen gericht.  

Bedreiging AT-ers 

De man moest zich afgelopen donderdag tussentijds voor de rechter verantwoorden voor bezit van die vuurwapens, een pistool en een revolver met bijbehorende patronen en voor de bedreiging van de AT-ers. De zaak werd niet inhoudelijk behandeld. De man zit vast sinds zijn aanhouding.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: