woensdag, 20. juli 2016 - 11:05 Update: 20-07-2016 14:28

Burgerwacht Soldiers of Odin vinden verdachte asielzoeker

Burgerwacht Soldiers of Odin actief in Nederland
Winschoten

In Nederland lijkt de burgerwacht Soldiers of Odin steeds meer leden te krijgen. De groep Soldiers of Odin ontstond in Finland, maar is intussen wereldwijd actief en ook in ons land neemt hun populariteit toe.

De rechtse beweging, die zegt te jagen op asielzoekers die criminele feiten plegen, liet zich dit weekend gelden in Winschoten. Daar hebben ze volgens eigen zeggen een asielzoeker aan de politie overgedragen die vrouwen in het centrum zou hebben lastiggevallen. De politie weerspreekt hun lezing en zegt dat er helemaal geen overdracht heeft plaatsgevonden tussen de groep en agenten.

De groep plaatste het filmpje van de verdachte online. Op dat filmpje is te zien hoe de politie bij de verdachte arriveert.

De politie verklaarde wel een man te hebben aangetroffen die gewond was. Deze gaf toe enkele vrouwen te hebben aangesproken. De burgerwachten zeggen de man niet te hebben mishandeld, maar dat dit waarschijnlijk eerder moet zijn gebeurd.  Volgens de politie worden de leden van de burgerwacht op dit moment niet verdacht van strafbare feiten.

De politie heeft diverse media gemeld niks tegen burgerwachten te hebben die hun ogen en oren openhouden.

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch stelt op korte termijn Kamervragen over de organisatie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: