donderdag, 21. juli 2016 - 11:14 Update: 21-07-2016 11:15

NVM royeert en beboet leden

NVM royeert en beboet leden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Nieuwegein

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) heeft in 2014 en 2015 in totaal 11 kantoren geroyeerd wegens het niet naleven van de regels. Ook werden tientallen boetes aan NVM-kantoren en -makelaars opgelegd, onder meer vanwege het niet volgen van de verplichte educatieprogramma's voor NVM-makelaars.

De NVM hanteert strikte regels voor NVM-kantoren en haar aangesloten makelaars en taxateurs, onder meer op het gebied van integriteit en kwaliteit. Een commissie Lidmaatschapszaken ziet toe op de naleving van de regels. Afgelopen jaar leidde dat 6 keer tot een royement van een kantoor en tot 49 opgelegde boetes. Daarbij ging het voornamelijk om verzuim bij de verplichte educatiecursussen voor NVM-makelaars en taxateurs; zij moeten de studiepunten alsnog behalen. Andere boetes werden onder meer opgelegd vanwege samenwerking met een niet-NVM-makelaarskantoor of het niet tijdig aanmelden van een makelaarsonderneming. De boetes variëren van 500 tot maximaal 15.000 euro. 

2014 vergelijkbaar met 2015

Het aantal disciplinaire maatregelen bij de NVM was in 2014 vergelijkbaar met vorig jaar. Toen nam de commissie Lidmaatschapszaken 88 zaken in behandeling. Dat leidde in 2014 dat 5 keer tot een royement van een kantoor. Daarbij ging het in 1 geval om een faillissement. In een ander geval bleek de betreffende makelaar nog een taxatiekantoor te hebben buiten de NVM om. Dat is niet toegestaan. In 3 gevallen was op het betreffende kantoor geen NVM-makelaar aanwezig. 
 

Categorie:
Provincie: