donderdag, 21. juli 2016 - 22:20 Update: 21-07-2016 22:47

Drugsgebruiker met auto over de kop op vluchtstrook snelweg A4

Drugsgebruiker met auto over de kop op vluchtstrook snelweg A4
Foto: Archief EHF
Bergen op Zoom

In de nacht van woensdag op donderdag is een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de A4, nadat hij onder invloed van drugs een eenzijdig ongeval heeft veroorzaakt. Dit meldt de politie donderdag.

Harddrugs gevonden

Omstreeks 00.12 uur komt via de meldkamer het bericht binnen dat er op de A4 ter hoogte van Bergen op Zoom een eenzijdig verkeersongeval heeft plaatsgevonden en het voertuig ondersteboven op de vluchtstrook ligt. Enkele andere weggebruikers zien het voertuig ondersteboven liggen en bellen de politie. 

'Vuurwapen'

Als opgeroepen agenten ter plaatse arriveren hebben omstanders zich ontfermd over een vrouwelijke passagier. Deze zou tegen hen verklaard hebben dat de bestuurder een wapen bij zich heeft. Om die reden wordt de bestuurder in de boeien geslagen en gefouilleerd. Er wordt echter geen wapen aangetroffen. Wel een geringe hoeveelheid harddrugs.

Onverantwoordelijk gedrag

Nadat het vrouwelijke slachtoffer is nagezien door ambulancemedewerkers is zij voor verhoor meegenomen naar het bureau. De bestuurder is aangehouden voor het rijden onder invloed en het in gevaar brengen van anderen en zichzelf op de weg. 

Geen rijbewijs

Ook blijkt de man geen geldig rijbewijs te bezitten. Op het bureau is een bloedtest afgenomen; de uitslag daarvan laat nog even op zich wachten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn onverantwoordelijke gedrag. Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: