vrijdag, 22. juli 2016 - 9:30

Asielzoeker niet mishandeld door leden van Soldiers of Odin

Asielzoeker niet mishandeld door leden van Soldiers of Odin
Winschoten

De politie en justitie hebben onderzoek gedaan naar de vermeende mishandeling van een asielzoeker door de groep Soldiers of Odin. Dit maakte de gemeente Oldambt bekend.

In dit onderzoek is vast komen te staan dat er op de betreffende zondag een melding is geweest van een meisje dat door hem zou zijn lastig gevallen. Voor wat betreft dit geval is er onvoldoende grond is om de man uit Pekela te vervolgen voor aanranding. Bovendien is gebleken dat deze man niet is mishandeld door leden van de groep Soldiers of Odin.

In tegenstelling tot een eerdere reactie van de politie is er na deze burgeraanhouding dus wel een overdracht aan de politie geweest. Echter is het bij de agenten op dat moment niet bekend dat de aanhouding is gedaan door leden van de Soldiers of Odin. De man uit Pekela gaat wel vrijwillig met de agenten mee voor een gesprek op het bureau. Onderweg naar het bureau zien ze bij de man sporen van mishandeling. Ze vragen hem wat afgelopen nacht bij het stappen is geslagen. Na een gesprek op het bureau, waarbij alle benodigde gegevens zijn genoteerd, verlaat de man het politiebureau.

Naar aanleiding van het feitenrelaas zoals dat hier is geschetst, is overleg geweest met het Openbaar Ministerie. Zowel over de aanranding als de mishandeling. Daarbij is vastgesteld dat er geen sprake is geweest van het plegen van een strafbaar feit. Wel heeft de man zich ongepast gedragen richting het meisje maar van strafbaar handelen is geen sprake. Hij wordt wel verdacht van een ander geval van aanranding. Dit zou enkele dagen eerder zijn gebeurd. Deze zaak kwam bij de politie terecht nadat de man uit Pekela werd herkend door de foto op de Facebookpagina. Deze zaak is nu in onderzoek

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: