dinsdag, 26. juli 2016 - 12:15 Update: 26-07-2016 18:09

Zeer geweldadige oud-RAF leden voor overvallen gezocht in Nederland

Zeer geweldadige oud-RAF leden voor overvallen gezocht in Nederland
Foto: Politie
Den Haag

De politie in Nederland is een zoekactie begonnen naar drie oud-RAF leden die zich mogelijk in Nederland schuil houden.

Drie overvallers zijn al jaren spoorloos en voortvluchtig. In het Noord-Duitse plaatsje Stuhr wordt op 6 juni 2015 een geldtransportwagen klemgereden en met een Kalashnikov beschoten. De twee medewerkers blijven ongedeerd. Omdat de geldwagen automatisch op slot gaat maken de daders geen buit en slaan op de vlucht. 

De schok in Duitsland is groot als na sporenonderzoek duidelijk wordt dat drie oud-RAF leden de overval hebben gepleegd: Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette. 

Serie geweld s-delicten

In de periode 2011 tot 2016 heeft het drietal zich waarschijnlijk schuldig gemaakt aan 6 gewelddadige overvallen op supermarkten en 2 op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen.

Nieuwe foto's verdachten

De Duitse politie heeft recent de hand kunnen leggen op foto’s die in het voorjaar van 2016 zijn gemaakt waarop Burkhard Garweg en Ernst-Volker Staub te zien zijn. Van Daniela Klette is een foto uit 1988 gepubliceerd. 

Nederland

Reden om aan te nemen dat het drietal zich in Nederland kan bevinden is ondermeer dat ze strafbare feiten heeft gepleegd in Duitsland ter hoogte van de grens met Nederland, ze ondanks actuele foto’s in Duitsland nog niet konden worden aangehouden, een GSM van een van hen in Nederland werd uitgeschakeld en ze zich in het verleden in Nederland zouden hebben opgehouden.

Het is onbekend volgens de politie hoe ze in Nederland leven. ''Ze kunnen verblijven op een afgelegen boerderijtje, anoniem in een stad of voortdurend wisselen van woning en zich dan bijvoorbeeld voordoen als toeristen. De verdachten zijn vuurwapengevaarlijk. Benader ze niet zelf als u ze ziet maar bel in dat geval 112.''

Categorie:
Provincie: