maandag, 1. augustus 2016 - 19:35 Update: 01-08-2016 21:35

Extra veiligheidsmaatregelen Schiphol langer van kracht

Schiphol

Ook de komende tijd blijven extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol van kracht. Dat is vandaag besloten door de driehoek: burgemeester, hoofdofficier van justitie en Koninklijke Marechaussee/Politie, in overleg met de NCTV en luchthaven Schiphol.

De maatregelen zijn het gevolg van een terreurdreiging en zijn volgens de NOS onder meer genomen als gevolg van de aanslagen op de luchthavens van Zaventem en Istanbul.

Mogelijk scenario Schiphol

Bij de aanslag in Istanbul werd een klein kaliber vuurwapen gebruikt en dat zou in een mogelijk scenario ook op de luchthaven Schiphol kunnen gebeuren. De verscherpte maatregelen moeten dat voorkomen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) wil overigens niet reageren op de berichten van de NOS.

Afgelopen vrijdagavond heeft de driehoek van Haarlemmermeer in overleg met de NCTV besloten om extra zichtbare en onzichtbare maatregelen te treffen op en rondom luchthaven Schiphol. Zaterdagochtend waren de eerste zichtbare maatregelen voor reizigers merkbaar.

Uitgangspunt

Het uitgangspunt van de driehoek blijft dat mogelijke risico’s voor reizigers en werknemers op een verantwoorde wijze worden beheerst en de activiteiten op Schiphol zoveel mogelijk kunnen doorgaan. De driehoek is van oordeel dat dat met de extra maatregelen het geval is. De luchthaven en het omliggende gebied blijven toegankelijk en alle activiteiten gaan door.

Reistijd

Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten de komende periode daarom rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles door de KMar rond de luchthaven. Dat kan vertraging en files tot gevolg hebben. Inschatting is dat de vertraging kan oplopen tot ongeveer een half uur. 

Categorie:
Provincie: