woensdag, 3. augustus 2016 - 17:08 Update: 03-08-2016 17:22

Handtekening onder opdracht bouw 22 nieuwe tankautospuiten

Handtekening onder opdracht bouw 22 nieuwe tankautospuiten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Middelburg

Op maandag 1 augustus heeft interim directeur van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) Elie van Strien een handtekening gezet onder de opdracht voor de bouw en levering van 22 nieuwe tankautospuiten voor de brandweer. Dit meldt VRZ woensdag.

'Na het doorlopen van een Europese aanbestedingsprocedure is de opdracht gegund aan het Oostenrijkse Dutch Rescue Vehicles (DRV)/Rosenbauer', aldus VRZ. Hiermee is een belangrijke mijlpaal voor het project Maatwerk in Brandweerzorg behaald. Met de aanbesteding is een bedrag van ca. € 7.480.000 gemoeid. Het is een lang traject geweest waaraan vrijwilligers en beroepsmedewerkers hebben meegewerkt.

Elie van Strien: 'Ik ben erg blij en trots met de keuze die de brandweer in de veiligheidsregio heeft gemaakt. Het gaat om een moderne volwaardige tankautospuit die is ingericht voor standaard zes personen. Door veel technische innovatie is het voertuig ook geschikt om veilig met vier personen te kunnen optreden. Dat is winst. Hiermee hebben we voor Zeeland een modern voertuig voor de veiligheid van de burgers, maar juist ook voor de veiligheid van de eigen mensen.'

'Ontwerpmodel'

Naar verwachting wordt het eerste voertuig medio oktober 2017 geleverd. Dit betreft een “ontwerpmodel”, dat vooruitlopend op de serie wordt gebouwd. Dit voertuig wordt onderworpen aan een reeks testen, waaronder uitvoering en functionaliteit. Alle hieruit voorkomende punten voor verbetering worden aangepast op de daarop volgende voertuigen. 

VRZ is van mening in DRV/Rosenbauer een solide partner en betrouwbare producent te hebben gevonden voor de uitvoering van deze opdracht. Rosenbauer AG is gevestigd te Oostenrijk, bestaat  150 jaar, produceert en levert wereldwijd 3000 brandweervoertuigen per jaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: