woensdag, 17. augustus 2016 - 21:10 Update: 17-08-2016 21:29

Branchevereniging VVP verliest geding tegen PostNL

Branchevereniging VVP verliest geding tegen PostNL
Foto: Archief FBF
Den Haag/Leidschendam

De Rechtbank Den Haag heeft geen inhoudelijke uitspraak gedaan in het kort geding van de Vereniging van Postwinkeliers (VVP) tegen PostNL. 'De Rechtbank is van oordeel dat de situatie te complex is om in kort geding te behandelen', zo meldt de VVP woensdag.

'Ook konden de financiële consequenties van de vergoedingverlaging door PostNL niet volledig worden overzien', aldus de VVP. 

De VVP) had een kort geding tegen PostNL aangespannen omdat het postbedrijf per 1 juli jl. de vergoedingen aan winkeliers tot 40% verlaagd heeft. Dit betekent voor winkeliers met een PostNL-punt een achteruitgang van gemiddeld 9.000 Euro per jaar.

Lopende bodemprocedure

De VVP heeft ook een bodemprocedure tegen PostNL aangespannen. Deze procedure biedt meer mogelijkheden om de bezwaren tegen de handelwijze van PostNL te behandelen.

Gerard van Wezenbeek (voorzitter VVP): 'Erg jammer dat de Rechtbank niet is toegekomen aan een inhoudelijke beoordeling van onze argumenten. Winkeliers met een PostNL-punt verzetten veel werk voor PostNL. Het is echt van de gekke dat PostNL de vergoeding voor deze werkzaamheden tot 40% denkt te kunnen verlagen. Er loopt dus nog een bodemprocedure van de VVP tegen PostNL. Die biedt meer mogelijkheden om onze bezwaren tegen de handelwijze van PostNL te behandelen'.

'Daarnaast beraadt het VVP-bestuur zich op mogelijk andere te nemen acties en maatregelen. Overigens hoop ik dat we binnenkort de dialoog weer kunnen hervatten tussen de VVP en PostNL. Er verandert veel in de post- en pakkettenmarkt. Het is goed dat we daar als postbedrijf en organisatie van postretailers samen in optrekken', aldus Wezenbeek.

Categorie:
Provincie: