donderdag, 18. augustus 2016 - 10:49 Update: 18-08-2016 14:41

Deel verhoogde inzet Schiphol niet langer noodzakelijk

Deel extra veiligheidsmaatregelen Schiphol naar beneden bijgesteld
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

Een deel van de extra veiligheidsmaatregelen die van kracht zijn op en rond Schiphol worden naar beneden bijgesteld. Dit heeft de gemeente Haarlemmermeer donderdag bekendgemaakt.

'Nader onderzoek naar het signaal, dat op 30 juli leidde tot extra maatregelen op Schiphol, heeft geleid tot de conclusie dat een deel van de verhoogde inzet niet langer noodzakelijk is. Wel zal meer beveiliging zichtbaar en onzichtbaar aanwezig blijven op de luchthaven', aldus de gemeente.

Overleg met NCTV

Het terugschroeven van een aantal extra maatregelen hebben de burgemeester van Haarlemmermeer, de hoofdofficier van justitie en de Koninklijke Marechaussee/Politie donderdag besloten na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Net als bij andere internationale luchthavens geldt de noodzaak voor voortdurende waakzaamheid op Schiphol. Luchthavens blijven immers een voorstelbaar doelwit voor terroristen. Daarom blijven er veiligheidsmaatregelen van kracht, daarbij staat de veiligheid van passagiers en werknemers voorop. Dat zijn zowel zichtbare als onzichtbare  maatregelen. Onvoorspelbare controles zijn hier onderdeel van.

Ondersteuning Koninklijke Marechaussee

Met de aanpassing van de maatregelen kan de Koninklijke Marechaussee zelf de maatregelen weer uitvoeren en zal de ondersteuning door defensie worden beëindigd.

Passagiers

De nieuwe situatie gaat in op donderdag 18 augustus in de loop van de avond. Mensen die naar Schiphol reizen, met trein of auto, moeten rekening blijven houden met steekproefsgewijze controles op diverse wegen rond de luchthaven en steekproefsgewijze preventieve fouilleeracties. 

Vertraging en files

Dat kan vertraging en files tot gevolg hebben. Streven is dat de vertraging niet langer is dan een half uur. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de actuele verkeerssituatie te raadplegen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: