vrijdag, 19. augustus 2016 - 9:12 Update: 20-08-2016 17:15

Albanees trio vast voor witwassen 1,3 miljoen euro en handel in harddrugs

Politiehond ruikt in auto verstopte 1,3 miljoen euro aan bankbiljetten
Foto: Politie Amsterdam-Amstelland
Amsterdam

Een politiehond, die getraind is om papiergeld op te sporen, heeft vorige week vrijdag in Amsterdam in een auto voor 1,3 miljoen euro aan cashgeld gevonden, Dit meldt de politie vrijdag.

Na rechercheonderzoek in juli en augustus heeft de politie twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs en witwassen. Deze personen zijn afkomstig uit Albanië. 

Saab

De politie nam onder andere 13 kilo cocaïne, een vuurwapen en ruim 1,3 miljoen euro in beslag. Bij de doorzoekingen zette de politie een speurhond in die getraind is om papiergeld op te sporen. Vrijdag 12 augustus hield de recherche een 32-jarige man aan die op de Borneolaan in een Saab reed, waarin naar later bleek, ruim 1,3 miljoen euro was verstopt.

Ontsnapping met drugs mislukt

De recherche doorzocht een woning aan het Albert Metzhof en trof daar 13 kilo cocaïne, een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro in contanten aan. In deze woning zijn een 36-jarige man en een 20-jarige vrouw aangehouden. De man trachtte tevergeefs via een achterdeur met de drugs weg te komen. De voorlopige hechtenis van de vrouw is inmiddels geschorst, de man zit nog vast.

Verborgen ruimte

In de Saab sloeg de hond ook aan, maar het geld was niet direct te vinden. Forensische Opsporing ontdekte dat door middel van een ingenieus systeem een verborgen ruimte onder het reservewiel in de kofferbak was aangebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: