zondag, 21. augustus 2016 - 14:50 Update: 22-08-2016 13:55

Schipper (51) aangehouden na overlijden 3 Duitse toeristen na afbreken mast

Drie doden na ongeval met zeilschip in Harlingen
Foto: Archief EHF
Harlingen

Bij een ongeval met een zeilboot in het Friese Harlingen zijn zondagmiddag drie Duitsers om het leven gekomen. Dit heeft een woordvoerster van de politie Noord-Nederland tegenover BlikopNieuws bevestigd.

Mast afgebroken

Het ongeval gebeurde even voor 14.00 uur waarbij drie Duitse toeristen omkwamen. Het gaat om drie mannen van 19, 43 en 48, allen uit de gemeente Amberg (D). Op zee, niet ver buiten de haven van Harlingen, brak plotseling de voorste mast af. De slachtoffers lieten door de vallende mast het leven.

Duitse toeristen

De hulpdiensten, waaronder een traumaheli, rukten massaal uit naar de haven. Op het zeilschip bevonden zich in totaal 12 Duitse toeristen, de schipper, een 51-jarige man uit Stiens en zijn vrouw. Alle opvarenden werden opgevangen en meegenomen naar het politiebureau.

Schipper aangehouden

Alle Duitse opvarenden behoorden tot een familie. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp geregeld. De schipper is aangehouden, omdat hij als eigenaar verantwoordelijk is voor zijn boot. De 51-jarige is gehoord.

Oorzaak

Over de oorzaak van het afbreken van de voorste mast is nog niets bekend. Een onderzoek zal hier meer duidelijkheid over moeten geven. Technische specialisten van de landelijke Eenheid hebben een onderzoek ingesteld op de zeilboot. Zij proberen op grond van onderzoek de oorzaak van het ongeluk achterhalen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: